Roph

STRÖMTORPET

Pressrelease

SERNEKE INVEST AB UTVECKLAR 80 LÄGENHETER I HUDIKSVALL.

ROPH INVEST AB OCH SERNEKE SKA I ETT JOINT VENTURE TILLSAMMANS UTVECKLA OCH UPPFÖRA 80 BOSTADSRÄTTSLÄGENHETER PÅ KATTVIKSKAJEN I HUDIKSVALL. PLANERAD BYGGSTART ÄR I BÖRJAN AV 2022 OCH AMBITIONEN ÄR ATT DE FÖRSTA BOSTÄDERNA SKA STÅ KLARA I SLUTET AV 2023.

 

– Vi på Serneke är väldigt glada att få möjligheten att vara med och utveckla en ny spännande del av Hudiksvall. Det här blir startskottet för projektutvecklingsverksamheten i bolagets norra region och ett projekt som vi hoppas ska etablera Roph/Serneke som en aktör att räkna med i norra Sverige, säger Mikael Thorgren, regionchef för Serneke Sverige.

 

Kattvikskajen i Hudiksvall, som är del av stadens gamla sågverksområde, ska de närmaste åren utvecklas med bland annat totalt cirka 400 bostäder, kontor, verksamheter, skola och hotell. ROPH Invest har via sitt bolag Granola Fastigheter sedan tidigare erhållit en markanvisning för att bygga ett kvarter på Kattvikskajen. Byggrätten uppgår till cirka 9 000 kvadratmeter BTA för bostäder.

 

I ett nyligen etablerat JV-bolag mellan ROPH Invest AB och Serneke Invest AB ska parterna nu utveckla och bygga 80 lägenheter i tre till fyra huskroppar i direkt vattenläge på kajen. Husen byggs i varierande höjder från två till sju våningar och kommer att innehålla lägenheter i varierade storlekar från 1 till 5 rum och kök. För uppförandet av byggnaderna avser JV-bolaget teckna ett entreprenadavtal med Serneke Sverige AB.

 

– Att få utveckla riktigt attraktiva bostäder på bästa läge i Hudiksvall och samtidigt vara med och bidra till att skapa en ny del av staden känns väldigt tillfredsställande. I Serneke har vi hittat en partner som delar våra visioner och som vi hoppas kunna fortsätta samarbeta med runt om i regionen, säger Henrik Fredriksson, på ROPH Invest, som inom kort byter namn till Strömtorpet AB.

 

Beräknad säljstart av bostäderna är satt till slutet av 2021. För mer information, kontakta:

 

Henrik Fredriksson, VD, ROPH Invest AB Tel: +46 705- 44 11 26 henrik@roph.se

Mikael Thorgren, regionchef Serneke Sverige AB Tel: +46 790- 61 27 41 mikael.thorgren@serneke.se

 

ROPH är en Hudiksvallsbaserad fastighets- och projektutvecklingskoncern. Moderbolaget ROPH Invest AB grundades 2009 och har bland annat utvecklat industri- och handelsområdet vid Medskog samt genomfört omvandlingen av krantillverkaren HIAB:s gamla fabriksområde i centrala Hudiksvall till Aktivitetsfabriken. Den tidigare nedsläckta fabriken erbjuder i dag en mix av kommersiella hyresgäster, publika verksamheter och friskvårdsaktiviteter. ROPH-koncernen äger och förvaltar ca 35 000 kvm fullt uthyrda lokaler. I projektportföljen har ROPH för närvarande omkring 20 000 kvm byggbar mark innefattande bland annat byggrätten på Kattvikskajen. Inom koncernen pågår ett antal projekt där byggnationen av nya tingsrätten i Hudiksvall samt etableringen av Carspect bilbesiktning på industriområdet i Medskog kan nämnas. I Smedjan Samhällsfastigheter AB kommer ROPH i partnerskap att bedriva verksamhet med utveckling och förvaltning av samhällsfastigheter. www.roph.se